030418_poireaux

fr

Hier soir, une sorte de Flammkuche aux poireaux.

  • Pâte à pain étalée très finement
  • Un peu de crème liquide
  • Beaucoup de poireaux bien tendres, cuits à la vapeur
  • Des lardons
  • Et… de petits morceaux de fontine.

Four très chaud.

 

Pour ce midi, polenta grassa

  • Polente bio "normale", surtout pas express !
  • Cuire un quart de polente, trois quarts d'eau
  • Pendant 30 minutes en tournant sans cesse
  • Du beurre – pour la quantité, libre à vous !
  • Dans un plat allant au four, avec des tranches de fontine au-dessus – pour la quantité et l'épaisseur des tranches, à vous de voir !

Four très chaud jusqu'à doré.

 

 

en

Last night, for supper, a sort of Flammkuche with leeks.

  • Bread dough rolled out very thinly
  • Some cream
  • A lot of young leeks, previously steamed cooked
  • Some lardons
  • And… small pieces of fontina

In a very hot oven.

For lunch today: polenta grassa.

  • Organic polenta, the genuine" stuff, not the quick cook one!
  • Cook for 30 minutes, stirring, a quarter of polenta, three quarters of water
  • Add butter – quantity? It's up to you to decide!
  • In a oven-dish, with slices of fontina on top – quantity and thickness of the slices, it's up to you!

Very hot oven, until golden.