5 mars 2018
Manger/Eats
Hier soir, une sorte de Flammkuche aux poireaux.
- Pâte à pain étalée très finement
- Un peu de crème liquide
- Beaucoup de poireaux bien tendres, cuits à la vapeur
- Des lardons
- Et… de petits morceaux de fontine.
Four très chaud.
Pour ce midi, polenta grassa
- Polente bio "normale", surtout pas express !
- Cuire un quart de polente, trois quarts d'eau
- Pendant 30 minutes en tournant sans cesse
- Du beurre – pour la quantité, libre à vous !
- Dans un plat allant au four, avec des tranches de fontine au-dessus – pour la quantité et l'épaisseur des tranches, à vous de voir !
Four très chaud jusqu'à doré.
Last night, for supper, a sort of Flammkuche with leeks.
- Bread dough rolled out very thinly
- Some cream
- A lot of young leeks, previously steamed cooked
- Some lardons
- And… small pieces of fontina
In a very hot oven.
For lunch today: polenta grassa.
- Organic polenta, the genuine" stuff, not the quick cook one!
- Cook for 30 minutes, stirring, a quarter of polenta, three quarters of water
- Add butter – quantity? It's up to you to decide!
- In a oven-dish, with slices of fontina on top – quantity and thickness of the slices, it's up to you!
Very hot oven, until golden.
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J
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